Δραστηριότητες στο Χωριό Λύττος

Το χωριό Λύττος και η ευρύτερη περιοχή είναι ιδανική για ατελείωτους περιπάτους στην φύση, καθώς διαθέτει μονοπάτια και δρόμους ακόμα και στα πιο δύσβατα σημεία, τα οποία έχουν διαμορφωθεί απο τους ίδιους τους κατοίκους λόγω του αγροτικού ενδιαφέροντως. Οι άπειρες μικρές εκκλησίες χτισμένες στους πρόποδες των βουνών και των μονοπατιών (πολλές από αυτές αρχαιολογικές), τραβούν το αμέριστο ενδιαφέρον των επισκεπτών.

 Το χωριό Λύττος ενδείκνυται για ποδηλασία (το κατάλυμά μας, διαθέτει ποδήλατα και τον απαραίτητο εξοπλισμό), για αναρρίχηση, ορειβασία όπως και για εξερεύνηση καθώς οι σπηλιές και το πλούσιο υπέδαφος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν άλλωστε, από το σκηνικό της άγριας και ήμερης φύσης!!!

 Επίσης περίπου 8 χιλιόμετρα από την θάλασσα στην περιοχή Χερσονήσσου, προσφέρεται η δυνατότητα (ακόμα και με δικό μας αυτοκίνητο στην διαθεσημότητά σας), της χειμερινής κολύμβησης για τους λάτρεις, όπως και η βόλτα στην πόλη, καθώς πολλά καταστήματα του τουριστικού προορισμού διαμένουν ανοιχτά και τον χειμώνα.