Γενικές πληροφορίες για τις Οικίες Λύττος

Η Λύττος, πρώην Ξυδάς, είναι ένα χωριό στα βόρεια της κεντρικής Κρήτης, 20 χλμ. από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Βρίσκεται 3 χλμ. νοτιοανατολικά από το Καστέλι, εκεί όπου παλαιότερα υπήρχε η αρχαία Λύττος, στα δυτικά κράσπεδα των Λασηθιώτικων βουνών με πανοραμική θέα.
Σ' αυτόν τον πανέμορφο και γεμάτο ιστορία τόπο βρίσκεται το κατάλυμα "Οικίες Λύττος". Φιλόξενο και ζεστό αποτελείται από δύο ανεξάρτητα και αυτοδύναμα διαμερίσματα (125 και 80 τ.μ. αντίστοιχα) με δυνατότητα φιλοξενίας 4-8 ατόμων. Διαθέτουν δυνατότητα εστίασης (κουζίνα - ψυγείο), ιδιωτικό μπάνιο, κλιματισμό (ψύξη - θέρμανση), δορυφορική τηλεόραση και ίντερνετ, μπαλκόνι και βεράντα με απεριόριστη θέα. Στο χωριό Λύττος υπάρχουν καφενεία και ένα μπακάλικο με φρέσκα λαχανικά καθημερινά, ενώ στο γεμάτο ζωή Καστέλι πολλές καφετέριες, ταβέρνες, σούπερ μάρκετ και καταστήματα.
Ο τόπος είναι ιδανικός για φυσιολατρικές δραστηριότητες, χειμώνα και καλοκαίρι, όπως ποδήλατο, ορειβασία, πεζοπορία και πορείες off-road. Εδώ υπάρχουν αρκετές διαδρομές στη φύση που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει.
Το φιλόξενο κατάλυμα της Δώρας Λουλακάκη και η πανέμορφη φύση του χωριού "Λύττος" σας διασφαλίζουν εναλλακτικές διακοπές με ξεκούραση, χαλάρωση και αναζωογόνηση.

Σας περιμένουμε